Featured

Victorita Lacatusu - Doamne, lumea ma vorbeste

1,232 Vizionari
Published

Victorita Lacatusu - Doamne, lumea ma vorbeste

 

Victorița Lăcătușu, o reprezentantă de seamă a folclorului gorjean, s-a născut pe data de 13 martie 1970, în Târgu Jiu. Primii ani de școală i-a făcut la Somăneștii Gorjului. Artista nu s-a oprit aici și a continuat studiile la Liceul nr. 4, apoi a urmat cursuri de canto la Școala Populară de Artă, fiind înscrisă la clasa profesoarei Mihaela Florescu.

În cadrul renumitului Ansamblu „Doina Gorjului” a avut o activitate bogată și demnă de lăudat. De-a lungul timpului, Victorița Lăcătușu a participat la numeroase spectacole în România, dar și în străinătate. De asemenea, este nelipsită de la emisiunea „Tezaur Folcloric”, dar și de la emisiunile de folclor de la Radio România, Radio România Internațional, Radio Oltenia, Radio Constanța etc.

În anul 1993 a urcat pe scena Festivalului „Maria Lătărețu”, unde a câștigat marele premiu, dar și ropote de aplauze, datorită vocii, carismei și talentului artistic. A urmat colaborarea cu un alt ansamblu renumit, anume Ansamblul „Rapsozii Gorjului”. Victorița Lăcătușu are un repertoriu bogat, format din piese culese și interpretate impecabil. Este apreciată și pentru costumele populare și naturalețea care o definește.

În 2018 a aflat că fiica sa este însărcinată și mare i-a fost bucuria când a aflat că va deveni bunică. Cealaltă fiică a sa, Dana, s-a măritat în anul 2015 cu alesul inimii ei, Mădălin. Artista abia și-a putut stăpâni emoțiile când și-a văzut fetele împlinite. Invitată la nunta Danei a fost și marea interpretă de muzică populară, Maria Loga, care a purtat o superbă rochie roșie. Printre invitați s-au mai numărat și Gelu Voicu, alături de fiul său Tudor.

Categoria
Oltenia
Taguri
Victorita Lacatusu, Doamne lumea ma vorbeste, muzica populara Oltenia