Featured

Sanda Argint - Stii nana ce m-am gandit

948 Vizionari
Published

Sanda Argint - Stii nana ce m-am gandit

 

Sanda Argint este un simbol al muzicii populare din România și o reprezentantă de seamă a zonei Olteniei de S – V. Artista s-a născut în județul Mehedinți și provine dintr-o familie foarte săracă. A suferit mult în copilărie din cauza acestui aspect, mai ales că la școală ceilalți colegi râdeau de ea pentru că era săracă. Nu i-a fost foarte ușor să se integreze în grupul lor. Acasă, situația era și mai tragică. Pe lângă lipsa banilor, mama sa împreună cu Sanda trebuiau să suporte zilnic traiul alături de un om dependent de alcool, un om violent, tatăl artistei. Din păcate, acesta a decedat, o boală necuțătoare punându-i capac, pe când Sanda era încă un copil.

Tot într-un interviu acordat postului Etno TV, interpreta a mai declarat că în copilărie a fost mai băiețoasă. A practicat sport de performanță și îi plăcea foarte mult să joace fotbal cu băieții. În timpul liber, asculta la pick-up melodii ale legendelor muzicii populare: Maria Ciobanu, Maria Cornescu, Irina Loghin etc. Întotdeauna modelul său a fost „ciocârlia” Maria Ciobanu.

Puțini știu despre ea că timp de doi ani a avut o relație plină de pasiune cu primarul orașului Drobeta Turnu Severin. Fiind deranjat de faptul că presa îi urmărea, bărbatul a decis să rupă legătura cu Sanda o perioadă. Evident, pentru artistă a urmat o perioadă mai grea, însă i-a compus iubitului său de atunci și o melodie prin care își exprima dorul și tristețea: „De ce nu vii, puiuțul meu?”.

Categoria
Oltenia
Taguri
Sanda Argint, Stii nana ce m-am gandit, muzica populara Oltenia