Featured

Sanda Argint - Seara Oltenilor

861 Vizionari
Published

Sanda Argint - Seara Oltenilor

 

Sanda Argint, superba cântăreață de muzică populară, este o emblemă a muzicii folclorice din România, reușind să impreioneze întotdeauna plăcut printr-un repertoriu bogat și o voce unică. Reprezintă cu mândrie zona Olteniei, fiind născută în județul Mehedinți.

Conform unui interviu acordat unui post de televiziune local, artista a povestit că provine dintr-o familie foarte săracă, iar în copilărie își dorea să devină sportivă, nu se vedea cântând. A practicat timp de zece ani sport de performanță. Visul mamei sale era ca Sanda să devină croitoreasă. Deoarece posibilitățile financiare lipseau cu desăvârșire, prima data și-a făcut auzită vocea într-o tabără destinată copiilor cu o situație materială redusă, care a avut loc la Dubova. Despre dragoste nici nu se punea problema. Artista a mai relatat faptul că s-a îndrăgostit foarte târziu, până atunci trecând prin viață fără să simtă fiorii iubirii. „Să fiu sinceră, m-am îndrăgostit la o vârstă prea matură. Când eram adolescentă eram mai băiețoasă, mă jucam fotbal cu băieții. Nu m-am regăsit printre fetele care au suferit după băieți în generală sau liceu. Eu m-am îndrăgostit când aveam 34 – 35 de ani”.

Timp de o bună perioadă a avut o relație cu primarul orașului Drobeta Turnu Severin, Costel Gheorghe. Ba chiar i-a compus acestuia și o melodie, în perioada în care a stat mai mult singură, primarul fiind deranjat de faptul că presa este cu ochii pe ei. Versurile piesei exprimă tristețea cântăreței: „De ce nu vii, puiuțul meu? De ce în viață îmi faci rău? O să mă cauți și să vii, puiuțule, la Severin”.

Categoria
Oltenia
Taguri
Sanda Argint, Seara oltenilor, muzica populara Oltenia