Featured

Sanda Argint - Mult am suferit si am plans

1,219 Vizionari
Published

Sanda Argint - Mult am suferit si am plans

 

Sanda Argint este printre cele mai cunoscute și îndrăgite cântărețe de muzică populară și de petrecere de la noi. Artista s-a născut în zona Olteniei de Sud-Vest, mai exact în județul Mehedinți, într-o familie săracă. Din acest motiv, copiii o evitau la școală. Din păcate, tatăl artistei a murit când aceasta începuse școala, o boală necruțătoare punându-i capac. Sanda a povestit pentru Etno TV că tatăl său era un om destul de violent, mai ales având patima băuturii.

Cântăreața era o fire rebelă și băiețoasă în tinerețe, sportul preferat fiind fotbalul. În casă, a crescut pe ritmurile muzicii, ascultând la pick-up legendele folclorului: Maria Ciobanu, Maria Cornescu, Irina Loghin. Modelul său a fost Maria Ciobanu. Îi plăcea să meargă cu caprele, acestea reprezentând primii spectatori ai ei. Interpreta recunoaște că nu s-a dat în vânt după învățătură, preferând mai mult sportul sau muzica. A renunțat după doar un semestru de liceu, fugind la un concurs de muzică. Un alt eveniment important din viața artistei: și-a cunoscut primul soț la 22 de ani, chiar la el acasă, mergând să-i ghicească soacra în cafea. Din păcate, relația lor nu a rezistat, motivul despărțirii fiind lipsa comunicării între cei doi.

Primul job a fost unul inedit. Sanda Argint a spălat borcane pentru a-și asigura traiul. Însă nu a renunțat la visul său. De două ori pe săptămână se ducea la repetiții la Casa Tineretului. Ușor, ușor, a început să fie invitată pentru a cânta la nunți și petreceri.

 

Categoria
Oltenia
Taguri
Sanda Argint, Mult am suferit si am plans, muzica populara Oltenia