Featured

S-o dus oamenii-napoi(albumul DVD - Maramures, taram de basm)

766 Vizionari
Published

S-o dus oamenii-napoi(albumul DVD - Maramures, taram de basm)

 

Cornelia și Lupu Rednic, cei mai cunoscuți cântăreți de muzică folclorică din Maramureș, au sărbătorit 25 de ani de carieră prin lansarea noului album, intitulat „Maramureș, tărâm de basm”. Piesele de pe acest album, printre care și „S-o dus oamenii-napoi”, ilustrează viața maramureșenilor, cu tradițiile, costumele binecunoscute, peisajele de vis și casele tradiționale. Cei doi mari artiști au declarat: „Muzica noastră cântă în primul rând despre bucuria de a trăi, căci Maramureșul s-a născut și a răzbătut prin istorie datorită acestui sentiment atât de puternic. Acesta este mesajul DVD-ului „Maramureș, tărâm de basm”.

Viața lor nu a fost întotdeauna înconjurată de lux. Dacă acum își permit orice, datorită talentului și sutelor de spectacole la care au participat, în trecut, Cornelia și Lupu Rednic au avut o situație modestă. Soțul Corneliei a povestit într-un interviu acordat unei publicații online, despre munca la câmp: „În 1985, am terminat clasa a VIII-a şi am plecat la Arad, localitatea Nădlac, unde munceam cu caii şi căruţa. Transportam porumb, sfeclă de zahăr şi furajeră”.

Fiorii dragostei au pus stăpânire pe Cornelia încă din perioada liceului. Aceasta a povestit, în cadrul aceluiași interviu, cum a renunțat la școală pentru actualul soț: „Noi, când am plecat la drum, am fost nişte oameni simpli, chiar săraci. Eu după clasa a X-a am renunţat la şcoală şi m-am măritat cu Lupu. Apoi mi-am dat seama că nu e bine, m-am întors la şcoală, mi-am terminat studiile, apoi am făcut şi facultatea, pe toate pe rând”.

Categoria
Maramureș
Taguri
Cornelia si Lupu Rednic, S-o dus oamenii-napoi, muzica populara Maramures