Featured

Ruxandra Pitulice - Stam cu tata si vorbeam - oficial, HD

703 Vizionari
Published

Ruxandra Pitulice - Stam cu tata si vorbeam - oficial, HD

 

O altă colaborare de succes a cântăreței de muzică populară Ruxandra Pitulice alături de Taraful Frații Căzănoi: proiectul muzical „Stam cu tata și vorbeam”, piesă lansată în anul 2015.

Ruxandra Pitulice este câștigătoarea a zeci de premii în urma concursurilor de folclor la care a participat, este una dintre cele mai frumoase cântărețe de muzică populară de la noi și a urcat de-a lungul timpului pe marile scene ale lumii, în Europa, Singapore, Thailanda, dar a predat și naiul la prestigiosul Liceu de Muzică „Dinu Lipatti” din București.

A moștenit talentul de la mama sa, cunoscuta interpretă Mioara Pitulice și a început să cânte de la vârsta de doar 3 ani. Mama sa s-a născut pe data de 16 iulie 1957, în județul Giurgiu, apoi a urmat visul american și s-a retras în SUA, dezamăgită de faptul că românii nu mai apreciază folclorul la adevărata lui valoare. Mioara Pitulice a înregistrat mai multe albume, care au ajuns foarte rapid la inimile fanilor, printre care enumerăm: „Inimioară cu dor mult” (1978), „Ce se aude jos în vale” (1985), „Mînă, Mînă, Murguleț” (1980), „Mierlă, mierlă cântătoare” (1987), „Mioara Pitulice” (1993). A colaborat de-a lungul carierei sale cu casele de discuri Electrecord și Eurostar. Ruxandra Pitulice mai are o soră, pe Irina Pitulice, ambele fiind născute în urma mariajului Mioarei cu Vasile Pitulice. Irina Pitulice a urmat actoria, însă a moștenit și ea talentul din familie, astfel că mai cântă ocazional. Și Irina a fost profesoară de actorie la același liceu la care a predat și sora sa, Ruxandra.

Categoria
Muntenia
Taguri
Ruxandra Pitulice, Stam cu tata si vorbeam, Muzica populara Muntenia