Featured

Radu ILLE - "O fetita si-un baiat" - Premiera 2021

5,207 Vizionari
Published

Radu ILLE - "O fetita si-un baiat" - Premiera 2021

 

Radu Ilie este un cunoscut interpret de muzică populară din România. Artistul s-a născut pe data de 22 aprilie 1970, în Baia Mare. A crescut într-o familie în care severitatea își spunea cuvântul. Era aspru tratat, plângea foarte des și aceste aspecte și-au pus amprenta în sufletul său. Având foarte multă ambiție și talent, Radu a ales să părăsească plaiurile natale și să ia viața în piept, la doar 22 de ani.

Prima piesă interpretată a fost a Fraților Petreuș – „Maramureș, plai cu flori”. În anul 1978, Radu Ilie a studiat chitara, apoi, după ce a fost sigur că stăpânește bine acest instrument, a participat la Festivalul „Cântarea României”, unde a câștigat „Marele premiu pentru popularitate”. Nu s-a oprit aici și s-a înscris la Școala Populară de Artă din București, la secția canto – muzică ușoară. Este angajat ca solist al Ansamblului „Mândra”, dar colaborează și cu Ansamblul „Ambasadorii Prieteniei”.

Soția sa Nina este întotdeauna aproape de el și îl sprijină. Cei doi au și un fiu, pe nume Răducu, care se pare că a moștenit talentul tatălui său. Băiatul pictează, iubește tenisul de câmp, face echitație, cântă la pian. A avut chiar și propriul concert în America, eveniment care i-a smuls tatălui său lacrimi de bucurie și mândrie. Cei trei au locuit o bună perioadă în Statele Unite.

Printre albumele îndrăgite de public ale lui Radu Ilie sunt: „Io mi-s Radu din Portița”, „Și-am să cânt, să cânt”, „Am mândruță dragă”, „Lume”. Este foarte apreciat datorită carismei, talentului muzical și generozității.

 

Categoria
Maramureș
Taguri
Radu Ille, O fetita si-un baiat, muzica populara Maramures