Featured

Olguța Berbec - Te-am visat puiule-n vis

650 Vizionari
Published

Olguța Berbec - Te-am visat puiule-n vis

 

Olguța Berbec, superba solistă de muzică populară, originară din zona Olteniei, ne surprinde cu o premieră pentru industria muzicală, și anume un cor de bărbați, menit să aducă „un plus de emoție melodiei”, așa cum declară chiar artista.

Pentru această piesă, solista de muzică populară a colaborat cu Daniel Pârvu pentru linia melodică, Sinel Bărănescu, Daniel Pârvu și Ștefan Besu – orchestrație, Remus Novac la clarinet, acompaniată de Orchestra Națională Lăutarii din Chișinău, sub conducerea maestrului Nicolae Botgros. De asemenea, la realizarea întregului proiect muzical au mai luat parte Oleg Butnaru – filmare și realizare videoclip, Viorel Scutaru și Sebastian Roșca – sunet și mixaj. Videoclipul a fost filmat la Domeniul Lupaș din județul Arad.

Piesa este inclusă pe cel mai nou album al Olguței, intitulat „Fata cu danțu’ ”. Printre celelalte melodii de pe acest album, mai enumerăm „Măi neicuță, strop de rouă”, „La granița de peste Prut”, „Mândrelor, nu vă e greu?”, „Câte flori o fi pe câmp”, „Am un dor la Isverceni”, „Arde lampa la conac”.

Artista și-a început cariera la începutul anilor 2000, colaborând cu grupul folcloric „Liliacul”, participând la spectacolele de sărbători. În 2003 a început studiile la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu. Absolventă a Facultății de Științe Economice a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, în 2008 și-a definitivat studiile printr-un master în etnografie și folclor susținut la Universitatea Spiru Haret din București. Artista noastră îndrăgită a fost și realizatoare a emisiunii „Folclor, folclor”, difuzată pe postul de televiziune Antena 1. De asemenea, Olguța este și o persoană foarte credincioasă.

Categoria
Oltenia
Taguri
Olguta Berbec, Te-am visat puiule-n vis, muzica populara Oltenia