Niculina Stoican - Mi-a trecut viața muncind | OFFICIAL VIDEO

210 Vizionari
Published

Niculina Stoican - Mi-a trecut viața muncind | OFFICIAL VIDEO

 

Niculina Stoican este o mare artistă a României, o emblemă a muzicii folclorice. De-a lungul unei cariere glorioase, a reușit să dobândească numeroase premii, făcându-ne mândrii că suntem români. A participat la: Festivalul „Maria Lătărețu”, Festivalul „Maria Tănase”, „Moștenitorii”, „Mamaia 2001”, „Cerbul de Aur”, iar ca și colegi de breaslă, i-au fost alături nume mari ale muzicii populare: Maria Ciobanu, Petrică Mîțu Stoian, Nicolae Furdui Iancu, Laura Lavric etc.

Ziua de 9 decembrie 1970 a dăruit-o românilor pe cea care avea să devină steaua muzicii populare, în Mehedinți, comuna Balta. A urmat liceul, apoi Facultatea de Etnomuzicologie și Folclor din București, având-o ca ghid chiar pe faimoasa Mărioara Murărescu. Primele spectacole le-a susținut alături de mama sa, Angelica Stoican. Colaborările în familie nu s-au oprit, deoarece Niculina apare în duet și alături de sora sa, Adriana Stoican.

Anul 1996 o găsea pe artistă ca angajată a Ansamblului „Doina Gorjului”. Afișele cu ea se răspândeau rapid, iar oamenii se înghesuiau să prindă un loc, să o asculte măcar un minut. Apoi au urmat și numeroase apariții TV și radio.

Câteva dintre albumele mult iubite de români, sunt:

-          „De-aș fi ca luna pe cer”

-          „De atâta vreme”

-          „Lina, Lina, Niculina” și „Mândruliță de la Gorj” (în colaborare cu celebrul Petrică Mîțu Stoian)

-          „De-aș trăi cum zice lumea”

-          „Am crescut, Doamne, băiat”

-          „Să petrecem cu Niculina Stoican vol. I și II”

Fanii sunt copleșiți de talentul nativ al artistei. Iată comentarii de pe Youtube:

„Vă ascult cu mare drag, sunteți foarte frumoasă și cântați melodii frumoase, în multe dintre ele ma regăsesc! Vă mulțumesc pentru videourile dvs!:

Categoria
Oltenia
Taguri
Niculina Stoican, Mi-a trecut viata muncind, muzica populara Oltenia