Niculina Stoican - Inimioară, ce mai vrei | Album INTEGRAL

284 Vizionari
Published

Niculina Stoican - Inimioară, ce mai vrei | Album INTEGRAL

 

Niculina Stoican este una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică populară din România. Aceasta și-a câștigat notorietatea datorită timbrului excepțional, zecilor de spectacole susținute și mesajelor transmise prin fiecare nouă piesă. 

Steaua muzicii populare s-a născut în județul Mehedinți, comuna Balta, pe data de 9 decembrie 1970. A moștenit talentul muzical de la mama sa, Angelica Stoica, alături de care a și participat la mai multe spectacole. În anul 1996 începe prima colaborare cu Ansamblul Doina Gorjului. Au urmat numeroase spectacole unde a fost întotdeauna cap de afiș, datorită talentului incredibil și aprecierilor publicului și colegilor. Niculina Stoica este nelipsită și de la emisiunile televizate, având prezențe constante la radio, TV, fiind chemată și pentru a da dedicații.

Cât despre palmaresul artistei, vă lăsăm pe dumneavoastră să vă formați o părere, deoarece noi am rămas fără cuvinte. Iată doar câteva dintre premiile câștigate:

Niculina Stoican este laureată a festivalului „Maria Lătărețu”, a festivalului „Maria Tănase”, a festivalului „Mamaia 2001”, având de asemenea participări la „Cerbul de Aur”.

Dar toate cele enumerate se pot câștiga doar prin muncă și învățare continuă. Motiv pentru care artista iubită a românilor este absolventa Facultății de Etnomuzicologie și Folclor din București, având-o ca profesoară chiar pe Mărioara Murărescu.

Alte albume cunoscute și apreciate de români ale Niculinei Stoican:

„Mândruliță de la Gorj” (în colaborare cu Petrică Mîțu - Stoian)

„De-aș trăi cum zice lumea”

„Am crescut, Doamne, băiat”

„Lina, Lina, Niculina”

„De-aș fi ca luna pe cer”

„Să petrecem cu Niculina Stoican”Categoria
Oltenia
Taguri
Niculina Stoican, Inimioara ce mai vrei, muzica populara Oltenia