Featured

Niculina Stoican - Bărbățele, bărbățele | LIVE la „Rămășag pe folclor”, ETNO TV

356 Vizionari
Published

Niculina Stoican - Bărbățele, bărbățele | LIVE la „Rămășag pe folclor”, ETNO TV

 

Niculina Stoican este o legendă a muzicii populare, solistă în cadrul Ansamblului „Maria Tănase”. Nu este român care să nu o cunoască pe frumoasa artistă. S-a născut la data de 9 decembrie 1970, în județul Mehedinți. Pe lângă talentul nativ, Niculina a urmat studii de specialitate, pentru a-și definitiva tabloul artistic. Astfel că artista este absolventă a Facultății de Etnomuzicologie și Folclor din București, iar profesoară i-a fost chiar faimoasa Mărioara Murărescu. Mama sa obișnuia să o ia la spectacole, pentru a cânta împreună.

Carierei înfloritoare i-a pus bazele în anul 1996, atunci când a devenit angajată a Ansamblului „Doina Gorjului”. De atunci au început participările la numeroase spectacole, aparițiile radio și TV, participările la emisiuni de folclor etc.

Printre festivalurile de renume la care a participat Niculina Stoican, se numără: Festivalul „Moștenitorii”, Festivalul „Maria Tănase”, Festivalul „Maria Lătărețu”, „Cerbul de Aur” etc.

Colegii de scenă au fost întotdeauna nume grele ale folclorului românesc: Nicolae Furdui Iancu, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Laura Lavric etc.

Albumele cele mai îndrăgite din discografia artistei:

-          „Am Crescut Doamne Băiat”

-          „Ciobăniță Mititea” (în colaborare cu mama sa, Angelica Stoian)

-          „Două Fete Are Maica” (în colaborare cu mama sa și cu sora sa, Adriana Stoican)

-          „De-aș Trăi Cum Zice Lumea”

-          „Vezi Măi Nană, Văd Și Eu...” (în colaborare cu Petrică Mîțu Stoian)

-          „Să Petrecem Cu Niculina Stoican 2”

De asemenea, pe Niculina Stoican cu siguranță ați mai văzut-o la TV, în poziție de jurat în cadrul emisiunii Vreau să fiu mare vedetă, difuzată pe postul Antena 1.

Categoria
Oltenia
Taguri
Niculina Stoican, Barbatele barbatele, muzica populara Oltenia