Featured

MIOARA VELICU si fratii ADVAHOV Hora mea Moldoveneasca #potcoavadeaur

920 Vizionari
Published

MIOARA VELICU si fratii ADVAHOV Hora mea Moldoveneasca #potcoavadeaur

 

Mioara Velicu este una dintre cele mai cunoscute artiste de muzică populară de la noi, care a reușit să se mențină în topuri întotdeauna. S-a născut pe data de 19 octombrie 1944, în județul Tecuci. Provine dintr-o familie în care i s-a insuflat încă de mică pasiunea pentru muzica populară și tradiții. Mama sa era cea mai cunoscută cântăreață din localitatea natală.

La vârsta de 20 de ani începe colaborarea cu Ansamblul „Rapsodia Dunării” ca solistă, iar între anii 1964 – 1980 își continuă cariera alături de orchestra „Trandafir de la Moldova”, apoi alături de Ansamblul „Ciocârlia”.

Formația Frații Advahov a luat naștere la inițiativa lui Vasile și Vitalie Advahov, doi frați originari din Republica Moldova, care s-au gândit să înființeze, alături de mai mulți colegi de cămin, de liceu, o orchestră. Prima dată au apărut pe scena Palatului Național în format de patru: Vasile și Vitalie Advahov, alături de un toboșar și un organist. Frații Advahov provin dintr-o familie de muzicieni și au crescut cu pasiunea pentru muzică. Tatăl lor era student la Institutul de Artă și dirijor.

Cei doi frați pot declara că au o viață împlinită, deoarece au familii superbe, iar copii lor par să le calce pe urme. Băiatul cel mare al lui Vasile este pasionat de acordeon, iar mezinul de tobă. Băiatul lui Vitalie, Cătălin, a participat la show-ul „Românii au talent”, difuzat pe ProTv, de unde a plecat acasă cu 4 de DA. Mai are doi copii, pe Cristian și pe Ana Maria.

Categoria
Moldova
Taguri
Mioara Velicu, fratii Advahov, Hora mea moldoveneasca, muzica populara Moldova