Featured

Mariana Ionescu Căpitănescu - La portița din grădină

576 Vizionari
Published

Mariana Ionescu Căpitănescu - La portița din grădină

 

Cea mai nouă piesă a iubitei artiste de muzică populară, Mariana Ionescu Căpitănescu, i-a fost dăruită de celebra Mărioara Murărescu, așa cum declară interpreta:

„Cântecul “La portița din grădină” este o amintire din partea doamnei Marioara Murărescu, care mi-a încredințat aceste versuri izvorâte din sufletul dumneaei. Textul piesei este plin de emoție și sensibilitate și vorbește despre dragostea nemărginită a unei măicuțe pentru nepoata ei iubită.

Pentru acest proiect muzical, artista a fost acompaniată de orchestra maestrului Paraschiv Oprea, iar videoclipul a fost realizat în colaborare cu ACM Media, în regia lui Ovidiu Achim.

Cât despre cel mai recent album, Mariana a declarat: “Cel mai recent album semnat Mariana Ionescu Căpitănescu, „Anii se grăbesc să zboare”, a apărut pe 1 octombrie 2019, producătorul acestuia fiind Ijac Music Production, înregistrat cu orchestra Lăutarii din Chisinău, dirijor Maestru Nicolae Botgros. Orchestrația cântecelor îi aparține profesorului Nicolae Drăghia. Acest disc pe care-l îndrăgesc mult conține melodii rupte din sufletul meu, care sper să ajungă și la sufletul iubitorilor de muzică populară”.

Piese îndrăgite ale sale și solicitate des la petreceri sunt incluse pe albumele:

„Am cântat de când ma știu”, „Jos la hanul din Bănie”, „Suntem oltence de seamă” (în colaborare cu artista Steliana Sima), „Anii se grăbesc să zboare”, „Om cu nevastă frumoasă”, „Mă arde dorul de țară”, „Dragoste de când te-aștept”, „Inimă plină de dor”, „Când oltenii mei se-adună”, „Lune, bine v-am găsit”, „Olteanu-i bun de iubit”, „Mai ții minte, sora mea” (în colaborare cu Marcela Fota, sora Marianei).

 

Categoria
Oltenia
Taguri
Maria Ionescu Capitanescu, La portita din gradina, muzica populara Oltenia