Featured

Mariana Ionescu Căpitănescu - Când oltenii mei se-adună

397 Vizionari
Published

Mariana Ionescu Căpitănescu - Când oltenii mei se-adună ALBUM INTEGRAL

 

Cu toții o cunoaștem pe talentata artistă Mariana Ionescu Căpitănescu, reprezentantă de seamă a Olteniei. Solista s-a născut pe 6 mai 1969, în Dănciulești, Gorj. La vârsta de 19 ani a devenit colaboratoare a ansamblului Vâlceanca.

În 1991 a obținut premiul I la Festivalul Național Maria Tănase și Marele Premiu la concursul Topul tinerilor interpreți. Printre colegii de la ansamblul Maria Tănase, unde este acum angajată artista, întâlnim nume mari din muzica populară, precum Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Petrică Mîțu Stoian, Marius Măgureanu etc. Modelul Marianei a fost întotdeauna faimoasa Maria Ciobanu.

În 1999 s-a născut primul copil al artistei, pe nume Anthony, iar în 2010 solista a dat naștere celui de-al doilea copil, fetiței Tara Maria.

Deși a atins culmile succesului pe plan profesional, copilăria nu a fost tocmai roz. Fratele său a murit în urmă cu 13 ani, lucru care a afectat-o cumplit pe artistă. Băiatul a fumat atât de multe țigări, încât s-a sinucis. Din spusele cântăreței, fratele său suferea de depresie. Munca la câmp, alături de familie, faptul că mama sa considera mai important acest aspect, neglijând educația, toate acestea au contribuit la plecarea Marianei din locurile natale, pentru a reuși în viață.

Pentru această piesă, Mariana Ionescu Căpitănescu a colaborat cu orchestra Lăutarii din Chișinău, dirijată de Nicolae Botgros.

Printre alte piese mult iubite din discografia Marianei, mai amintim, conform descrierii de pe Youtube:

2000 - "Olteanu-i bun de iubit" - MC, CD - În duet cu Marcela Fota

2005 - "Lume, bine v-am găsit" - MC, CD - In duet cu Ionut Dolanescu

2016 – "Suntem oltence de seamă" - împreună cu Steliana Sima

 

Categoria
Oltenia
Taguri
Mariana Ionescu Capitanescu, Cand oltenii mei se-aduna, muzica populara Oltenia