Featured

Maria Ghinea - Viata mea, e viata mea

1,541 Vizionari
Published

Maria Ghinea - Viata mea, e viata mea

 

Îndrăgita artistă de muzică populară, Maria Ghinea, a lansat în iunie 2021 noua sa piesă, intitulată Viața mea, e viața mea. Solista s-a născut în data de 20 septembrie 1967, în Olanu, județul Vâlcea. Încă din școală și-a descoperit talentul și pasiunea pentru muzica folclorică, participând la concursurile organizate de școală. Cântăreața este absolventa Facultății de Muzică din București, unde a studiat la secția „pedagogie muzicală”. Vocea sa unică a făcut-o celebră și chiar i-a adus numeroase premii, printre care, cele mai importante fiind premiul I la Festivalul „Maria Lătărețu” (în anul 1986), apoi, un an mai târziu, a câștigat tot premiul I la Festivalul „Cântarea României”.

Pentru acest proiect muzical, artista a colaborat cu Florin Alexandru pentru orchestrație, Aurel Colceag și Mihai Codreanu pentru video, iar filmările au avut loc într-un cadru feeric, la Muzeul Satului Vâlcean. Tot aici a fost filmat și videoclipul piesei „Am băiat ca bradu-n munte”.

Maria Ghinea a dus o viață cruntă alături de fostul soț, care îi aplica tratamente cum nu se poate mai dure, ajungând chiar la gesturi de o gravitate fără precedent. Interpreta a fost împușcată în cap și a scăpat ca prin „urechile acului”.

„Era foarte gelos. Trebuia să plec cu orchestra într-un turneu în Irak. În dimineaţa aceea mi-a zis să nu mă mai duc nicăieri. Eram de acord, dar şi asta îl deranja. M-a prins de păr şi m-a tras înapoi. Aveam părul foarte lung. L-am văzut că din uşă se aşază în genunchi. Am crezut că s-a dus după o bâtă. A venit cu pistolul, s-a aşezat în faţa mea şi a tras.” – a povestit artista pentru o cunoscută publicație online.  

Categoria
Oltenia
Taguri
Maria Ghinea, Viata mea e viata mea, muzica populara Oltenia