Ionuț Dolănescu – ”Visul mamei” l De pe albumul aniversar 40 de ani de cântec

1,340 Vizionari
Published

Ionuț Dolănescu – ”Visul mamei” l De pe albumul aniversar 40 de ani de cântec

 

În cel mai nou videoclip al fabulosului interpret de muzică folclorică, Ionuț Dolănescu, o vedem chiar pe mama sa, regina muzicii populare, Maria Ciobanu. De altfel, piesa poartă numele „Visul mamei”, un titlu sugestiv.

Pentru acest proiect muzical, artistul a colaborat doar cu specialiști de top, anume: orchestra „Moldovlaska”, sub conducerea lui Veaceslav Ștefăneț și Dorin Buldumea, Georgiana Ion (versuri).

Maria Ciobanu, căci despre ea cântă Ionuț, este cea mai iubită interpretă de muzică populară din România. Cu peste 600 de piese în repertoriu, numeroase apariții TV și radio, artista face furori oriunde este invitată. „Ciocârlia” muzicii populare s-a născut pe data de 3 septembrie 1937, în județul Vâlcea. A debutat în anul 1961 pe scena Ateneului Român, iar între anii 1962 – 2004 a lucrat ca solistă în Ansamblul „Ciocârlia”. A colaborat cu cei mai mari dirijori ai țării: Ionel Budișteanu, Gheorghe Zamfir etc și, de asemenea, a primit de două ori „Discul de Aur”. Ion Iliescu, fostul președinte al României, i-a acordat artistei „Crucea Națională Serviciul Credincios”, clasa a III-a, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”, dar și „Ordinul Meritul Cultural”, grad „Mare Ofițer”. Casa Regală a României i-a acordat Mariei Ciobanu „Ordinul Coroana României”, grad de „Cavaler”. Maria Ciobanu a colindat în toată lumea și s-a făcut remarcată publicului larg, dar în același timp a cunoscut și mari artiști internaționali, ca: Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Careras, Roberto Alagna etc.

Categoria
Muntenia
Taguri
Ionut Dolanescu, Visul mamei, 40 ani de cantec, muzica populara Muntenia