Ion Paladi - Dorul Basarabiei ❌ ALBUM INTEGRAL

213 Vizionari
Published

Ion Paladi - Dorul Basarabiei ALBUM INTEGRAL

 

Cunoscutul interpret de muzică populară, Ion Paladi, s-a născut în Chișinău, la data de 10 octombrie 1984, sub zodia balanței (zodie căreia îi sunt asociați termeni ca: artă, frumos, talent, diplomație, eleganță etc).

Și-a descoperit talentul încă de la o vârstă foarte fragedă, mai exact de la 11 ani, pe când tatăl său îl lua la nunțile unde cânta. A fost elev al Colegiului Republican de Muzică „Ștefan Neaga”, apoi pașii l-au purtat către Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, studiind același domeniu, specialitatea „Dirijat Cor Academic”.

Cariera muzicală și-a început-o în anul 2004, primul său album fiind intitulat „De la inimă la lume”. Doi ani mai târziu apare și primul contract cu o casă de producție importantă, respectiv Sens Music, iar anul următor, în 2007, începe colaborarea cu mult iubita orchestră națională „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Anii care au urmat i-au adus succese nemărginite, astfel:

În 2009 susține primul său concert, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.

Anul următor este așteptat într-un turneu memorabil în Vestul Europei. Ion Paladi a mai susținut, în 2013, spectacole în Chișinău, Iași, Paris.

În 2011, încep filmările pentru cântecele „Foaie verde și-un chiperi” și „Măicuța-i cântec și iubire”, iar anul următor pentru piesa „Dorul Basarabiei”.

Pentru albumul „Dorul Basarabiei”, cântărețul de muzică populară a colaborat cu maestrul Nicolae Botgros (dirijor artistic), maestrul Corneliu Botgros (dirijor) și celebra orchestră „Lăutarii”.

Ion Paladi a mai colaborat de-a lungul carierei cu artiștii Cristina Spătar, Adriana Ochișanu, dar și cu case de discuri precum Sens Music sau Trimedial Music.

Categoria
Moldova
Taguri
Ion Paladi, Dorul Basarbiei, muzica populara Moldova