Featured

Ion Paladi, cântece dedicate mamei | Melodii de suflet

1,589 Vizionari
Published

Ion Paladi, cântece dedicate mamei | Melodii de suflet

 

Acest superb colaj cuprinde melodiile „La mulți ani, mamă, îți spunem!” (împreună cu frații Constantin şi Petru Paladi), „Măicuța-i cântec și iubire”, „Mama mea, icoană sfântă”.

Ion Paladi este un artist desăvârșit de muzică populară, născut în Chișcăreni, Republica Moldova, pe data de 10 octombrie 1984, sub zodia balanței. Talentul muzical și l-a descoperit la vârsta fragedă de doar 11 ani, însoțindu-și tatăl la nunțile la care cânta acesta. A studiat la Colegiul Republican de Muzică „Ștefan Neaga”, iar în 2008 devine absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specialitatea „Dirijat Cor Academic”. Doi ani mai târziu se căsătorește cu frumoasa Veronica Bolgari.

Primul și cel mai cunoscut album al său este intitulat „De la inimă la lume”, lansat în anul 2004. Doi ani mai târziu, Ion Paladi începe o colaborare cu casa de producție Sens Music, iar în 2007 lansează al doilea album din cariera sa, „Bine-i șade mesei mele”, în colaborare cu orchestra națională Lăutarii din Chișinău, condusă de inegalabilul dirijor Nicolae Botgros. În anul 2009 susține primul său concert solo, cu genericul „Pe mine mă cheamă Ion”, la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău. Anul următor este așteptat în vestul Europei în turneu, iar în 2011 are loc lansarea altor două noi piese „Foaie verde și-un chiperi” și „Măicuța-i cântec și iubire”. Cel mai scump videoclip din folclorul românesc este lansat în anul 2012 și poartă titlul „Dorul Basarabiei”.

În anul 2009, Ion Paladi este decorat cu titlul de „Artist emerit” de către președintele Republicii Moldova.

Categoria
Moldova
Taguri
Ion Paladi, Cantece dedicate mamei, muzica populara Moldova