Featured

Ileana Laceanu - Ascultați muieri la mine

789 Vizionari
Published

Ileana Laceanu - Ascultați muieri la mine

 

Ileana Lăceanu, supranumită „crăiasa munților Parâng”, este o legendă a muzicii folclorice, având un repertoriu bogat și o voce care ridică și pe cel mai adormit invitat în picioare, la orice petrecere.

Artista provine din comuna Crasna, o zonă de munte a Gorjului. S-a născut pe data de 7 februarie 1969. A urmat cursurile Școlii Populare de Artă și de la vârsta de doar 15 ani a început să cânte. Trei ani mai târziu a început colaborarea cu celebrul Ansamblu „Doina Gorjului”, colaborare care s-a întins pe o perioadă de 23 de ani. De 8 ani, Ileana Lăceanu este angajată în cadrul Ansamblului „Doina Oltului”. În repertoriul artisei întâlnim cântece oltenești, romanțe, cântece lăutărești sau de petrecere.

Acum ceva timp, cântăreața îl acuza pe directorul Ansamblului „Doina Gorjului” de faptul că o terorizează psihic și nu o plătește la timp. În același timp, acesta se apără susținând că nu înțelege de unde provin aceste afirmații, deoarece artista obișnuia să lipsească de la spectacole, spunând că pur și simplu nu are chef să vină. Ileana infirmă cele spuse de Ghițulescu și consideră că sumele oferite de el erau cu mult mai mici decât tariful stabilit de ea inițial, acesta fiind motivul absenteismului. Un alt eveniment tragic din viața artistei: tatăl său i-a murit în brațe.

A colaborat cu nume mari ale folclorului românesc, printre care: maestrul Nicolae Botgros, Maria Loga, Victorița Lăcătușu, Stelian Stoica, Valentin Sanfira, Maria Constantin, Ilie Dură etc. Are zece albume lansate până în prezent, care se bucură de toată admirația publicului.

Categoria
Oltenia
Taguri
Ileana Laceanu, Ascultati muieri la mine, muzica populara Oltenia