Featured

Emilia Ghinescu si Orchestra Fratilor Advahov - Jur puiule, iar mă jur (VIDEOCLIP OFICIAL)

873 Vizionari
Published

Emilia Ghinescu si Orchestra Fratilor Advahov - Jur puiule, iar mă jur (VIDEOCLIP OFICIAL)

 

Orchestra Fraților Advahov a fost fondată în anul 2005 de frații Vasile și Vitalie Advahov, care provin dintr-o familie de muzicieni, crescând astfel pe ritmurile muzicii. Dacă la început cei doi frați își doreau o orchestră mică, cu strictul necesar (vioară, percuție, acordeon, chitară), în prezent Orchestra Fraților Advahov este formată din peste 30 de membri. Au câștigat numeroase premii și au colaborat de-a lungul timpului cu nume mari ale folclorului românesc, precum: Fuego, Constantin Moscovici, Valentina Cojocaru, Olga Ciolanu, Ioana Căpraru etc. Au concertat pe marile scene ale lumii, în România, Republica Moldova, Franța, Bulgaria etc.

Vitalie și Vasile Advahov s-au născut în Cahul, Republica Moldova. Tatăl lor, Vasile, a fost profesor de acordeon la Școala Pedagogică din Cahul și este absolventul Institutului de Artă din Chișinău. De asemenea, tatăl celor doi frați a colaborat cu: Dumitru, Nicolae și Gheorghe Botgros, Ion Marinovici, Toma și Ionel Acriș etc. Deși lumea tinde să creadă că sunt concurenți, Nicolae Botgros fiind dirijorul alte orchestre renumite, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, aceștia au afirmat că îi leagă o prietenie care durează de foarte mulți ani, însă se întâlnesc destul de rar. Cei doi frați sunt absolvenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice „Gavril Musicescu”. În perioada liceului au colaborat și cu Orchestra „Mugurașii”, sub conducerea lui Gheorghe Banariuc.

Piesa „Jur puiule, iar mă jur”, lansată în colaborare cu fabuloasa artistă Emilia Ghinescu, se bucură de nu mai puțin de 129.477 de vizualizări pe Youtube și peste 1000 de like-uri.

Categoria
Muntenia
Taguri
Emilia Ghinescu, Orchestra Fratilor Advahov, Jur puiule iar ma jur, muzica populara Muntenia