Featured

Cristina Turcu Preda - Lume cum mi se duc anii

566 Vizionari
Published

Cristina Turcu Preda - Lume cum mi se duc anii

 

Cristina Turcu Preda este în topul artiștilor favoriți de români. Este o superbă reprezentantă a muzicii folclorice și este iubită de public datorită vocii sale, repertoriului bogat și a prezenței scenice.

Interpreta cântă de la frageda vârstă de doar 14 ani, iar în anul 1983 a fost angajată în cadrul Ansamblului „Doina Argeșului”, ca solistă. S-a născut pe data de 6 mai în Pitești, iar modelul său a fost dintotdeauna celebra Maria Tănase. În total, Cristina Turcu Preda a lansat 15 albume, printre care: „Cine e bărbat, bărbat”, „Petrece-ți omule viața”, „Cântă lăutare, cântă”, „Să iubești nu e păcat”, „Viață, viață ești prea scurtă”, „Muzica e viața mea”, „Și cânt la lume cu dor” etc. Un lucru mai puțin știut despre artistă este că deține o colecție impresionantă de 74 de costume populare, cu o vechime de peste 120 de ani.

Cântăreața a mai declarat că dacă nu ar fi avut această meserie, și-ar fi dorit să devină polițistă. De altfel, Cristina Turcu Preda a absolvit Facultatea de Drept.

Tot pentru aceeași publicație, a explicat de ce iubește atât de mult cântecul:

„Sunt omul care am trăit și trăiesc fiecare clipă din viața mea, cu responsabilitate și curaj! De când mă știu am cântat. Nu pot să-mi imagineze viața fără cântec. Cântecul aduce în suflet bucurie, fericire și voie bună. Pentru mine, cântecul popular nu este doar o profesie ci, o bucurie a spiritului, o stare deosebită pe care încerc să o transmit cum știu eu mai bine. De fiecare dată urc pe scenă cu emoție puternică.”
 

Categoria
Muntenia
Taguri
Cristina Turcu Preda, Lume cum mi se duc anii, muzica populara Muntenia